Mi jut eszünkbe manapság, ha a „korona” szót halljuk? Uralkodói fejékszer? Esetleg szóösszetételben a világméretű járványt előidéző kórokozó? De mi köze a koronákhoz a régészetnek?

A választ kizárólag a táborozók tudhatják meg.

Regesz_tabor.jpg

Vasi Múzeumbarát Egylet és a Savaria Múzeum ez évben 20. alkalommal hirdeti meg a nyári napközis régésztábort a régmúlt korok iránt érdeklődő 5–10. évfolyamos diákok számára.

Az öt napos tábor programjai ezúttal a fejékszerekhez (koronákhoz, diadémokhoz) kapcsolódnak. (Úgy is mondhatnánk, hogy e témával megkoronázzuk két évtizedes táboros múltunkat.)

Ízelítő a programból:

velemi aranydiadém titkai után kutatva időutazást teszünk a bronzkorba, de felidézzük a Szent Korona legendás történetének néhány epizódját is a játékos és tárgyalkotó foglalkozások során. Ha szerencsénk lesz, még egy valódi régészeti feltárásra is ellátogatunk. Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, a Szent Korona Vas megyei útját követve hosszabb-rövidebb gyalogos és kerékpáros felfedezőutakat is teszünk.

A jelentkezés és a részvételi díj befizetés határideje: 2022. június 15.

Részvételi díj: 29 000 Ft/fő

A részvételi díj befizetés:

–készpénzzel (munkanapokon 09:00–15:00 közt a Savaria Múzeumban)

–átutalással a Vasi Múzeumbarát Egylet 10104789–46389900–01000004 számú bankszámlájára (megjegyzés: régésztábor, XY – a résztvevő neve)

Figyelem! A résztvevők létszáma legfeljebb 20 fő.

Információ:

Tóth Kálmán

+36 30 97 33 328

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ha valóban részt akarsz venni a táborban, töltsd ki mielőbb az elektronikus jelentkezési lapot!

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.