Az atlétikai bajnokság országos döntőit Győrben rendezte meg idén a Magyar Diáksport Szövetség. 
Az első versenynapon a IV.korcsoportos egyéni és váltóversenyek zajlottak, ahol diákjaink szépen szerepeltek. 
300 méteren Benke Viktor az előkelő 4.helyen végzett. Egyéni legjobbjával éppen lecsúszott a dobogóról. 
100 méteren Horváth Zétény a "B" döntőben végül 8.helyen zárta a versenyt, ami a 16.helyezést jelenti.
Súlylökésben Kovács Botond új egyéni csúccsal a 17.helyre lökte be magát. 
Végül a 4x100 méteres váltónk 49.29-el az 5.helyen zárta a napot. Az utolsó napon a váltó egyik tagja lemondta a szereplést, így nehezített helyzetbe került a csapat, de Horváth "megbízható" Gergőnek köszönhetően, aki beszállt a kieső helyett, végül elindult a váltó. Az újonnan felállt csapat jobb idővel zárta a versenyt, mint amilyen idővel bekerült a megyei döntőből.
A győri atlétika országos döntő második napján Benke Viktor képviselte a IV.korcsoportos Zrínyiseinket az ötpróba bajnokságon. Az ország 135 legjobb fiúja mérkőzött meg egymással,  ahol Viktor a 25.helyen végzett egyéniben, megjavítva saját pontjait 15-el, így 801 ponttal zárva. Az utolsó versenyszámot 18.45-kor indították, ahol egyéni csúccsal verte a futamát.
 
A harmadik versenynapon a II.korcsoportosok többpróba versenyét rendezték. A megyei versenyekről összesítésben a lányok a 3., a fiúk a 8.helyről várták a mezőny legjobb 23-23 csapatát. A bevonulást és a megnyitót követően gyorsan követték egymást a versenyszámok. Ügyesen szerepeltek diákjaink, többen is egyéni csúcsokat dobtak, ugrottak. A 4x100-as váltók is szuperül mentek! Nagy örömünkre  a fiúk a 4.helyen, a lányok pedig a 2.helyen végeztek. Egyéniben Első Hanna a 7.helyen végzett.  Mérhetetlenül büszkék vagyunk a gyerekek teljesítményére, és  a felkészülésben végzett alázatos, kitartó munkájukra!
A 2.helyezett lány csapat tagjai: Első Hanna, Horváth Bianka, Böndicz Lilla, Spitzer Enikő, Szigetvári Johanna,  Savanyó Fanni.
A 4.helyezett fiú csapat tagjai: Lajos Patrik, Horváth Dániel,  Mészáros Nándor, Molnár Bálint,  Vencel Krisztián,   Tóth Barnabás. Az utolsó pillanatig részt vett a felkészülésben Hegedűs Ábel is, akinek a munkája szintén elengedhetetlen volt.
 
A 4. versenynapot a III.korcsoportosok egyéni és a váltók versenyével folytatta a Zrínyis különítmény. A lányok versenyét a 60 méteres síkfutás előfutamaival illetve a kislabdahajítással kezdtük meg. "B" döntőbe jutott 60m-en Pilling Alexandra, aki végül 12., illetve Flasch Viola, aki végül 15.helyen zárta a napot. A kislabdahajítás döntőjében Unger Viktória egyéni csúccsal a 7.helyen végzett. Közben zajlottak a 60 méteres fiú időfutamok, ahonnan Balogh Barnabás "B" döntőbe futotta magát, majd végül a 10.helyen végzett. 
A magasugrás legjobbjai pedig már centiről centire felfelé haladva elérték 159 cm-es magasságot,  ahol már csak 2 fő maradt. A Zrínyis Sziffer Zsombor ezt a magasságot is könnyedén hiba nélkül ugrotta át. A másik hibázott. Gubián Tamás, tanítványával tovább menetelve sikeresen vette a 162 cm-es magasságot is!!! SZIFFER ZSOMBOR országos BAJNOK! Tamás bácsi és Zsombor szeptember óta nyúzták egymást, és a magasugrást!!!
A nap végén a 4x100 méteres váltók zajlottak, ahol a lányok az előkelő 5.helyen, a fiúk pedig a dobogó második fokán örülhettek a 2.helyezésnek. 
Az 5.helyezett lány csapat tagjai: Puchala Laura, Szabó Dóra, Pilling Alexandra, Flasch Viola
A 2.helyezett fiú csapat tagjai: Balogh Barnabás, Mészáros Barnabás, Szemes Márton, Sziffer Zsombor
Ismét eredményes napot zártunk diákjainkkal!!! 
 
Az általános iskolák utolsó napján, az 5. versenynapon a III.korcsoportos többpróba versenyét rendezték. Egy lány, és egy fiú csapattal érkeztünk. Mindkét csapatunk a 60 méteres síkfutással kezdett, majd a távolugrással folytatták. Átlagban hozták a jó eredményeket, de kimagasló egyéni eredmény nem született. A kislabdahajításban a fiúk az eddigi átlaguknál jobbat teljesítettek. A rossz idő közben megérkezett, és a lányok már esőben kezdték meg a dobásokat. A 600 méteres síkfutással zártuk a napot, amin múlt leginkább a dobogó. A lányok végül a 4.helyen zártak, ami azért is kiemelkedő eredmény, mert az 5-6.osztályosok között versenyezve 5 fő még csak 5.osztályos a csapatban.
A fiúk felfutottak a dobogó 3.fokára, és így  bronzérmet akasztottak a nyakukba. 
A 4.helyezett lány csapat tagjai: Pilling Alexandra, Flasch Viola, Szabó Dóra, Havasi Dorina, Unger Viktória, Krajczár Emília
A 3.helyezett fiú csapat tagjai: Sziffer Zsombor, Mészáros Barnabás, Szemes Márton, Balogh Barnabás, Magadics Milán, Porpáczy Árpád 
A hetet végül 1 arannyal, 2 ezüsttel, és 1 bronzzal zártuk. Az eddigi legeredményesebb atlétikai országos döntője volt a Zrínyinek az idei.
Gratulálunk minden résztvevőnek, és felkészítőnek! 
Hajrá ZRÍNYI!!!!
 
További képek az eseményről: -- ITT --
 
received 1079423605978548
 

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.