Az Európai Diáksport Napja (European School Sport Day, ESSD®) magyar kezdeményezésből 2015 óta közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé, amit a mai napig egyre nagyobb érdeklődés kísér.
Iskolánkban mi is minden évben részt vettünk ezen az eseményen. Az elmúlt két évben programjaink után összesen 120 ezer forintnyi labda csomagokat kaptunk az MDSZ-től.
Az idei évben pedig felkérték iskolánkat, hogy legyen egyike a háromból, azoknak az iskoláknak ahol kiemelt eseményt rendeznek az országban.
Két forgatókönyvvel készültünk, hisz nem tudtuk előre, milyen idő lesz szeptember 30-án. Sajnos a rossz idős forgatókönyvet kellett használni, mert csepergett az eső. Az időjárás azonban nem zavarta a gyerekeket, és jól érezték magukat a nap folyamán. 
A nap tele volt programmal, és feladattal. Csillag Tünde 41-szeres magyar tornász válogatott tartotta bemelegítést tanulóinknak, amit a Zrínyis "Büszkeségeink"-fal újabb, kilenc, volt Zrínyis kiváló sportoló felkerülésével folytattunk. Sportiskolásaink Pars Krisztiánnal töltötték tovább a délelőttöt. Eközben a negyedikeseink kupakokból kiraktak egy nagy sportolói sziluettet. 5-8.évfolyamon pedig volt sportkvíz, 2022 db lépcsőfok futás, 2022 dobás, 2022 kötélhajtás, kötélhúzó bajnokság és sportolói motivációs filmek megtekintése is. A nap végén pedig az összes diákunk részvételével nagy élőképet alkottunk.
Köszönjük a részvételt, a sok segítséget!
Hajrá Zrínyi!
Testnevelők
 
Részletes program: -- ITT --
Képek az eseményről: -- ITT --

 

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.