A Weöres Sándor Színház az idei évben több különböző programmal is megemlékezik névadója születésének 110. évfordulójáról. 2023. április 17-én délután 5 órára a Weöres Sándor Színház JátsszMa! Színházpedagógiai Műhelye a szombathelyi óvodás és általános iskolás korosztálynak hirdetett színházi játékot: a résztvevő csoportok a költészet napjához kapcsolódóan a 110 évvel ezelőtt született Weöres Sándor verseiből válogattak.  Izgalmas műsorszámokkal készültek a gyerekek, mindenki a maga elképzelése szerint, zenével, hangszerrel, tánccal dolgozta fel a szombathelyi születésű költő verseit. 

Iskolánk színjátszó szakköre is jelentkezett a programra két műsorszámmal.

A negyedik és ötödik évfolyamos diákokból álló csoport egy zenés játékot adott elő A barátság próbája címmel, ami Weöres Sándor A tündér című művéhez kapcsolódik. Ki ne ismerné Bóbitáról, az incselkedő tündérről szóló verset? A kis zrínyis csapat ebből a versből kiindulva, mégis sajátos nézőpontból, a kiskamaszok szemszögéből mutatott be egy napjainkban játszódó történetet, igazolva, hogy Weöres Sándor sorai még ma is hatnak az iskolás korosztályra. A gyerekek számára óriási élmény volt a színház nagyszínpadán fellépni, a nézők pedig vastapssal jutalmazták a változatos zenékkel színesített produkciót.

A 6.c osztályos Lichtmann Flóra egy verses-dalos összeállítást adott elő. Nem kis bátorságra vall egy szál gitárral kiállni a színpadra, és bár az éles fények elrejtik a szereplők elől a közönséget, ők mégis érzékelik a feléjük forduló figyelmet és elvárást. Flóra gyakorlott szereplőként hibátlanul és lélekemelően adta elő műsorszámát, amivel nemcsak az osztatlan közönségsikert érdemelte ki, hanem felkérést kapott a színház egy későbbi programján való szereplésre is. Május 9-én 1800 órakor a Weöres Sándor Színház aulájában kerül sor a költő tiszteletére rendezendő kiállítás megnyitójára, ahol Flóra szavalásával nyitja meg a programot.

Neki és a ZiZi SzínJátSzó csoportnak is gratulálunk!

Az elődáson készült fotók megtalálhatók a színház honlapján: -- ITT --

 01

02

03

04

Tanev rendje

etlap

tanulas

opensensemap

www.edupress.hu

A csatorna nem található.